30 oktober
13:00 - 17:00

Locatie: Blue City


Let’s start a Treevolution!

De wereld heeft snel véél meer bomen nodig. Ook in Nederland is daar veel ruimte en animo voor. De laatste tijd zijn er veel plannen en initiatieven gepresenteerd. Zoveel dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom nodigen we je uit om op 30 oktober naar Tree’ference te komen: een werkconferentie waarbij we met een selecte groep bedrijven, instellingen, pioniers, changemakers, creatieven, bomenkenners, CEO’s en anderen gaan bomen over bomen.

Met een inleiding door:

Claude Garcia & Jean Francois Bastin: “Using the Global Tree Restoration Potential to inform reforestation projects at the regional scale”. In deze keynote zullen hoofdauteur en mede-auteur van het in Juli 2019 veel gedeelde wetenschappelijke artikel ‘The Global Restoration Potential’ ingaan op hoe hun data gebruikt kan worden om op regionale schaal succesvolle bosaanplant te doen.

Doelen van de middag:

  1. In kaart brengen van de motivatie en commitment om het hoogste potentieel aan bomen te planten in Nederland, in combinatie met maximalisatie biodiversiteit.
  2. In kaart brengen van de verschillende initiatieven en mogelijke locaties.
  3. Concreet verkennen hoe bestaande initiatieven de hoogste impact kunnen krijgen en welke hulp zij nodig hebben, en deze hulp dan ook bieden.
  4. Nieuwe ideeën een kans geven om zich te ontwikkelen en daar teams om te vormen die ze gaan realiseren.

Programma:

12:30 | Inloop
13:00 | Kick-off met guest speakers
14:00 | Samen aan de slag!
16:30 | Oogst ideeën & wrap-up
17:00 | Borrel

De Tree’ference vindt plaats bij BlueCity aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam en wordt georganiseerd door The Pollinators, Common Soil, BlueCity en Climate Cleanup.

Categories: